top of page
  • AutorenbildAlino

Self-built Tiny House surrounded by a sliding Greenhouse.


Het Tiny House-project 'verkas' genaamd, kun je zien als een levensgroot portfolio. Tijdens haar afstudeerjaar zag en hoorde de designer veel over afgestudeerde studenten die vastliepen op de woningmarkt. Buiten haar interesse voor Tiny Houses en leefruimte op maat, voelde Paulien de urgentie om uit het huidige systeem te stappen voordat het te laat was en ze afhankelijk zou zijn van een fulltime baan om de huur van te kunnen betalen.

De uitdaging binnen het project was het creëren van ruimtelijke sfeer in de beperkte schaal van een totaal van 48 vierkante meter. Door kijklijnen te verlengen en door zo open mogelijke vormen toe te passen, is dit alsnog gelukt.

Het merendeel van de materialen is hergebruikt, zoals de ramen, deuren, de basis van de keuken, constructieve balken en het staal wat toegepast is in de kas. 'Ik heb voor de afwerking van mijn huis gekozen voor nieuwe materialen om rust te creëren. Ook heb ik vanuit deze herkenbare voorkeur gekozen voor natuurlijke kleuren in het interieur.

Deze rustige uitstraling gecombineerd met een veelheid aan natuurlijk licht zorgt ervoor dat ik tot rust kan komen in mijn huis. Japandi zou de beste manier zijn om mijn huis te omschrijven. Een combinatie van Japanse en Scandinavische stijl', aldus Paulien.

'Ik wilde mijn tijd, creativiteit en energie investeren om het huis te bouwen waarin ik nu woon, mijn droomhuis. Voor een relatief laag bedrag bouwde ik het huis met hulp van familie en vrienden en leerde ik tegelijkertijd allerlei technische vaardigheden.

Zo hoop ik in de toekomst kleine woningen en ruimtes te kunnen ontwerpen met begrip voor vormgeving, maar ook voor het bouwproces. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld efficiënter en duurzamer omgaan met materialen.'

Een van de weinige dingen die bij het maken van dit huis niet volgens verwachting liep, was de planning. Het hergebruiken en werkbaar maken van materialen kostte veel tijd. Daarnaast was het fysiek en mentaal een grote belasting om alles zelf aan te leren, te maken en te plannen, waardoor het soms noodzakelijk was om de bouw te onderbreken en tot rust te komen.

De kas rond het huis is de kers op de taart. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend en duurzaam leven is namelijk het streven van de designer. En dat ze daardoor leeft in het groen, is zeker ook geen straf.


115 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page